Calisthenics Summer Event

Calisthenics, dé sportieve rage uit Amerika, komt op zondag 28 augustus naar Boulevard Nesselande. Tijdens het Summer Event kun je tussen 12:00 en 17:00 uur gratis deelnemen aan allerlei Calisthenics workshops & battles én te gekke prijzen winnen. Het event wordt om 13:00 uur geopend op het Maltaplein met een openingsdemo van top Calisthenics atleten.

Calisthenics

Tot een paar jaar geleden was het vooral een rage in Amerika, inmiddels begint Calisthenics ook in Nederland populairder te worden. Niet zo gek, want wie wil er niet overal met zijn eigen lichaamsgewicht kunnen trainen? Geen halters en gewichten dus: je trekt, duwt en draagt je eigen lichaam.

Summer Event

Tijdens het Summer Event nodigt Boulevard Nesselande expert Jason Bonam van Calisthenics Training Centre en coach Rodney Lemmers van Beach-Barzz Nesselande uit om iedereen kennis te laten maken met deze fijne sport. Jong en oud kunnen vanaf 13:30 uur meedoen met workshops op het Maltaplein, waarbij je leert wat Calisthenics is en hoe je de oefeningen uit moet voeren.

Battles & te gekke prijzen

Jongeren tussen de 13 en 18 jaar die een stapje verder willen, kunnen zich inschrijven voor de Strict Battle om 14:00 én 15.30 uur. Push ups, Pull ups en Dips zijn de oefeningen waar het bij deze wedstrijd om draait. De 3 deelnemers met de meeste herhalingen zijn de winnaars. Vanaf 8 jaar kun je al mee doen aan de Bar Hang Battle om 16:30 uur. De 3 deelnemers die het langst aan de bar hangen zijn de winnaars. Voor de winnaars zijn er te gekke prijzen met een sportief tintje. De prijsuitreiking is om 16.50 uur op het Maltaplein.

Aanmelden 

Meedoen? Je kunt je op de dag zelf aanmelden voor deelname aan de workshops en battles. Ook bestaat de mogelijkheid om je vooraf aan te melden via calisthenicsprojectnl@gmail.com. Voor meer informatie check je de Facebookpagina Calisthenics Project.


Terug naar overzicht