Spelregels Kinderkleedjesmarkt op Koningsdag in winkelcentrum Boulevard Nesselande

 

Op Koningsdag, zaterdag 27 april 2019, wordt in het centrumgebied van Boulevard Nesselande in Rotterdam weer de traditionele Kinderkleedjesmarkt gehouden. Ieder die thuis speelgoed of andere spulletjes heeft en die een nieuwe toekomst wil geven kan een plaatsje zoeken en zijn of haar waren te koop aanbieden. De vrijmarkt wordt gehouden in de voetgangersgebieden van het Maltapein (centrum), de Corsicalaan en de paralelbaan aan de Siciliëboulevard.Om de vrijmarkt in goede banen te leiden heeft de gemeente Rotterdam i.s.m. de winkeliersvereniging Boulevard Nesselande enkele spelregels opgesteld.

Belangrijk: Op last van de gemeente Rotterdam is het tijdens Koningsdag tijdelijk verboden te parkeren op de parkeerplaatsen gelegen aan de paralelbaan aan de Siciliëboulevard. De paralelbaan zal tijdens het evenement van 06.00 tot 20.00 uur aan weerszijde worden afgesloten. De organisatie verzoekt omwonende één dag voorafgaand aan Koningsdag elders te parkeren.

  • De Kinderkleedjesmarkt is van 06.00 uur tot 15.00 uur. Vanaf 06.00 uur mag u uw spulletjes uit gaan stallen op uitsluitend de aangegeven plekken (aangegeven met rood/wit afzetlint) in het centrum. Er mogen geen auto’s in het centrum komen, om de spullen uit te laden en na afloop de overgebleven spullen in te laden.
  • Houdt u met het zoeken van een plaatsje en het uitstallen van uw spullen rekening met de toegang van winkels en woningen. Winkels die deze dag geopend zijn moeten voor publiek toegankelijk blijven en bewoners moeten uiteraard hun woningen in- en uitkunnen. In geval van nood moeten hulpdiensten erlangs kunnen en ook in/uitritten moeten vrijgehouden worden. Hetzelfde geldt voor plaatsen waar terrassen van horecabedrijven aanwezig zijn.
  • Op het Maltaplein (centrum) van winkelcentrum Boulevard Nesselande wordt een rijbaan vrijgehouden voor de bereikbaarheid voor hulpdiensten. Rondom deze calamiteitenroute is geen ruimte voor de Kinderkleedjesmarkt.
  • De plek die u in mag nemen is maximaal 6 m2 groot. Het is niet de bedoeling dat kramen of partytenten worden opgezet. Wel mag u gebruik maken van (tuin)stoelen en een tafeltje om uw spullen op uit te stallen.
  • De vrijmarkt is bedoeld voor de verkoop van eigen spulletjes door particulieren. Verkoop van goederen met commerciële bedoelingen is niet toegestaan, ook niet wanneer de opbrengst bestemd is voor een goed doel. Omwille van de hygiëne mogen er geen etenswaren en (alcoholhoudende) dranken bereid en/of verkocht worden. Het in werking hebben van geluidsversterkende apparatuur is niet toegestaan.
  • Iedereen is verplicht de niet verkochte spullen en eigen afval na afloop mee naar huis te nemen. Uw vrijmarktplaats dient schoon achtergelaten te worden. U dient uw afval zelf mee te nemen. Er wordt gecontroleerd.
  • Om de veiligheid tijdens de Kinderkleedjesmarkt te garanderen wijst de organisatie u erop dat aanwijzingen van de organisatie, parkeerregelaars en de politie dienen direct te worden opgevolgd. De organisatie heeft het recht deelnemers van de Kinderkleedjesmarkt te verwijderen bij niet opvolgen van aanwijzingen.
  • Voor vragen kunt u zich op locatie melden bij de organisatie in de Oranje Fan Caravan op het Maltaplein welke tevens als EHBO-post dienst zal doen.


Als iedereen zich aan de spelregels houdt en het weer een beetje meewerkt zijn alle voorwaarden aanwezig voor een prettige sfeer op deze Koningsdag. 


Terug naar overzicht